В Україні продовжується системне реформування військової освіти

Про це, як пише УНІАН, заявив міністр оборони України Степан Полторак під час свого візиту до Харкова. Міністр наголосив на потребі у переатестації усього професорсько-викладацького складу військових ВНЗ України.

– Мною було прийнято рішення щодо проведення позачергової переатестації всього професорсько-викладацького складу, всіх вишів в Україні. У нас є сьогодні практичні напрацювання і досвід учасників АТО. Тому головна вимога до всіх вишів призначати на посади, особливо де викладання пов\’язане з бойовим застосуванням, тільки офіцерів, які брали участь у зоні проведення антитерористичної операції”, – сказав він.

Він також додав, що ці зміни супроводжуються збільшенням фінансування на покращення матеріально-технічної бази військових університетів та академій.

“Мною прийнято рішення про збільшення кількості витрат на навчальні заклади для того, щоб підвищити якісь навчально-матеріальної бази. Це кошти на придбання навчальних тренажерів, удосконалення матеріальної бази будуть видані вишам і начальник університету чи академії буде особисто приймати рішення, що необхідно закуповувати”, – сказав Полторак.

peredplata