У Чернівцях розпочалося тестування майбутніх патрульних поліцейських

У Чернівцях розпочалося тестування майбутніх патрульних поліцейськихПід час цього етапу визначатиметься загальний рівень знань кандидатів на посади патрульних поліцейських у столиці Буковини. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

Як розповіла координатор етапу тестування Оксана Зелепуга, 30 жовтня розпочався перший день тестувань у нову патрульну поліцію. Кожен кандидат був повідомлений про годину і місце проведення. Тести складаються із п’яти розділів, тобто логічне мислення, аналогія, асоціація слів, побудова речення, математика. У кожному розділі 12 питань. Тривалість самого тесту – 1,5 години. Загалом вдень планується протестувати до 400 людей у п’ять заходів.

Кандидат для проходження цього етапу обов’язково має прийти з паспортом громадянина України. Без нього не допустять до тестування. За допомогою паспорта конкурсант підтверджує, що це саме він подав анкету і бажає пройти процес відбору. Після реєстрації, конкурсанту повідомляють індивідуальний логін і пароль доступу до завдань. Перед початком тестування проводиться інструктаж.

Тестування відбувається прозоро і у спеціально облаштованих комп’ютерних класах. Після проходження конкурсантами всіх завдань, на моніторі з’являються кількість набраних балів, тож якимось чином вплинути на результати не можливо.

Серед претендентів до патрульної поліції є і журналісти. Марина Черней повідомила, що очікує своєї черги для проходження тестування. – До тестів я морально готова, але зізнаюся, що спеціально не готувалася, навіть не знаю, які питання на мене чекають. Однак впевнена, що все буде доборе, і я зможу потрапити до наступного етапу, – говорить тележурналістка.

Змінити країну, правоохоронну систему на краще, побороти корупцію та зробити так, щоб люди поважали поліцейських, бажає кандидат на посаду поліцейського Дмитро Мацилюк. – Я раніше працював у правоохоронних органах, але звільнився через стару систему. Зараз хочу спробувати себе в новій поліції. Щодо питань на тестуваннях, то вони були складними, але хто пам’ятає шкільну програму, легко відповість. Готовий боротися за посаду поліцейського, тож очікую на запрошення до наступного етапу.

Етап тестування організатори планують провести за десять днів. Далі учасників чекає перевірка на визначення рівня фізичної підготовки, медичний огляд, психодіагностичний тест та індивідуальна співбесіда.

peredplata