в Ратуші обговорювали проблеми, пов\’язані з \”грантоїдством\”

в Ратуші обговорювали проблеми, пов'язані з "грантоїдством" В міській раді відбувся брифінг на тему \”Про участь Чернівецької міської ради в транскордонних проектах та хід їх реалізації\”.

Зокрема обговорювали два найактуальніших на даний час проекти, присвячені екології. Один з них присвячений захисту кордонів від небезпек, які поширюються безпритульними тваринами. В рамках цього проекту зусиллями активістів у Чернівцях була проведена вакцинація та стерилізація безпритульних собак, а зараз, за словами заступника міського голови Марії Порчук шукаються кошти на будівництво притулку для чотирилапих мешканців вулиць, а також засоби для інформування містян щодо співжиття із тваринами: як і де їх слід вигулювати, як доглядати і як поводитись із безпритульними тваринами.

Також актуальним наразі проектом є покращення системи очистки стічних вод в Чернівцях, а саме – будівництво двох пісколовок. Це будівництво триває вже понад рік, і однією із проблем, які спричинили затримку, була нестача досвіду в оформленні проектної документації: в документах була невірно вказана вартість очисних агрегатів, через що в результаті додаткові кошти довелося шукати в міському бюджеті. Зараз за словами заступника мера Чернівців Георгія Леонтія робота врешті зрушилась з місця і ймовірно закінчиться наступного року.

Пані Порчик наголосила на тому, що кошти міста витрачаються лише на доцільні та варті уваги проекти, і усі заявки неодноразово перевіряються і оцінюються. До прикладу, на проект з хитромудрою назвою \”Формування мережі інституцій інноваційної інфраструктури транскордонного регіону\” кошти з міського бюджета досі не виділено – оскільки департамент фінансів очікує на конкретні розрахунки від організаторів щодо того, куди і на що вони розраховують витратити запитувані ними гроші.

peredplata