За десять місяців платники Чернівеччини сплатили до казни понад 1 млрд. 719 млн. гривень ЄСВ

Минулорічні показники перевищено майже на 144 млн. грн. та на 92,7 млн.грн. більше доведеного показника – інформують у регіональному представництві фіскальної служби.

Такі надходження до казни забезпечили платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а це 69,3 тисяч страхувальників. З них, юридичних осіб – 15,9 тис. та понад 53,4 тис. фізичних.

Фахівці фіскального відомства Буковини наголошують, у разі якщо підприємством за період з 1 вересня 2015 року було здійснено нарахування єдиного внеску виходячи з мінімальної заробітної плати, що становила 1 218 грн., таке підприємство повинно здійснити донарахування єдиного внеску виходячи з мінімальної заробітної плати, що становить з 1 вересня 2015 року 1 378 гривень.

Відтак, за період з 1 вересня 2015 року платники повинні здійснити перерахунок нарахованих сум єдиного внеску та відобразити такі суми у звітності з єдиного внеску за жовтень – грудень 2015 року.

У разі здійснення платниками перерахунку єдиного внеску, пов’язаного із зміною розміру мінімальної заробітної плати та розміру максимальної величини, з якої справляється єдиний внесок, передбачених Законом N 704, штрафні санкції за донарахування платником своєчасно не нарахованого єдиного внеску фіскальним органом не застосовуються.

peredplata