У Чернівцях встановлять знаки з дозволу та заборони паркування

У Чернівцях встановлять знаки з дозволу та заборони паркуванняВпорядкування дорожніх знаків на виконання заходів проекту модернізації схеми дорожнього руху розпочали 12 листопада у Чернівцях працівники комунального підприємства МІСЬКШЕП. Про це повідомив представник робочої групи з розробки проекту Андрій Олійник.

У першу чергу було демонтовано знаки заборони повороту на Соборну площу з вулиць 29 Березня і Нагірної, далі – реалізовано схему паркування в «шаховому» порядку на основних вулицях міста: на Героїв Майдану дозволено паркування від Соборної площі до універмагу Рязань на правому узбіччі в напрямку руху від центру міста, натомість паркування на правому узбіччі вулиці Героїв Майдану в напрямку до центру міста заборонено, окрім спеціальної кишені біля палацу Юності Буковини.

На вулиці Головній паркування заборонено від перехрестя з вулицею Садовою до вулиці Шевченка в напрямку руху до центру міста, натомість протилежне узбіччя в напрямку руху від центру міста – дозволено для паркування; від вулиці Шевченка до вулиці Кафедральної на правому узбіччі в напрямку руху до центру міста дозволено паркування, натомість в іншому напрямку від вул. Кафедральної до вул. Шевченка на правому узбіччі в напрямку руху від центру міста – паркування заборонено.

У найближчі дні плануються зміни в зонах паркування по вул. Університетській:

• буде заборонено зупинку і стоянку з правої сторони дороги на вул. Університетській від вул.Коцюбинського до вул. Б.Хмельницького ;
• дозволено паркування з правої сторони дороги на вул. Університетській від вул. Б. Хмельницького до вул. Коцюбинського через вул. Дарвіна та вул. Щепкіна;
• заборонено зупинку і стоянку з правої сторони дороги на вул. Університетській від вул. Сковороди до вул. Б.Хмельницького;
• дозволено паркування з правої сторони дороги на вул. Університетській від вул. Б. Хмельницького до вул. Сковороди.
Плануються також наступні зміни в зонах паркування по вул. Шкільній:
• дозволено паркування з правої сторони дороги на вул. Шкільній в напрямку від вул. Головної до вул. Турецької;
• заборонено зупинку і стоянку на вул. Шкільній з правої сторони дороги від вул. Турецької до вул. Головної через вул. Ужгородську.

Водночас починається запровадження одностороннього руху на вулицях Котляревського, Штейнберга, Шиллера, Лисенка, Гете – в районі Театральної площі та на вулицях Братів Руснаків, Д. Загули, Кордуби. Після підготовчих робіт та встановлення відповідних дорожніх знаків на сайті міськради буде подано інформацію про дату і час початку дії змін в схемі руху даними вулицями і вже після цього дані зміни вступлять в дію.

Актуальну інформацію про схему дорожнього руху в м. Чернівці можна дізнатися з інтерактивної мапи, яку можна завантажити за посиланням :

peredplata