Теракти в Парижі організував Путін – джерело.

Теракти в Парижі організував Путін - джерело. Такої думки дотримуються експерти з Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД

Як пише директор Центру Сергій Пархоменко (Київ), на саміті «Великої Двадцятки» Путін ставить за мету зменшити увагу країн Заходу до України та послабити економічний тиск на РФ. Це, за задумками кремлівського режиму, можна здійснити, переключивши увагу на «спільного ворога, перемогти якого не можливо без участі Росії». Росія буде наполягати на своїй значимості у формуванні нової коаліції проти ІДІЛ; в обмін на свою підтримку Заходу у боротьбі з тероризмом Путін буде наполягати на перегляді політики щодо України.

«Ще одним задумом Путіна в його кривавій грі є припинення реальної євроінтеграції України, залишивши її в кращому випадку на рівні заяв та незначної фінансової допомоги. Основна задача, яку поставило перед собою українське керівництво – безвізовий режим з ЄС, за нинішніх обставин видається нездійсненою», – пише політолог.

На думку ж громадсько-політичного діяча, координатора волонтерської мережі «Вільні люди» Сергія Кузана (Харків), теракт може спровокувати антиісламські, антиіммігрантські настрої, на хвилі яких до влади в Парижі прийдуть проросійські євроскептики з ультра-правого «Національного фронту». З цим погоджується також і політолог, дослідник терористичних та екстремістських рухів Олександр Никоноров (Варшава).

В цій ситуації, на думку Вадима Трюхана, дипломата, експерта з міжнародного та європейського права, світ повинен дуже жорстко діяти проти терористичних організацій (зокрема й ДНР-ЛНР) та їх спонсорів:

«Теракти, вчинені 13 листопада в Парижі – це останній дзвіночок міжнародній спільноті. Відтепер в жодній країні світу люди не відчуватимуть себе у безпеці. Для створення дієвого механізму попередження в майбутньому нових атак з боку терористів, цивілізований світ повинен об\’єднати зусилля, проявити політичну волю і рішучість. Жоден член терористичних організацій на кшалт ІДІЛ, ДНР/ЛНР, БОКУ ХАРАМ ТА ІНШИХ, жодна держава чи організація, які фінансують терористів і сприяють їм у вчинення жахливих злочинів, не повинні відчувати себе безкарними. Впевнений, що Україна має бути невід\’ємною складовою коаліції демократичних держав, сформованої для боротьби з терором», – каже експерт.

peredplata