Депозитні відсотки чернівчан принесли бюджету майже 15 млн. грн.

Цьогоріч бюджет поповнили 10,1 млн. грн. від оподаткування пасивних доходів.
Загалом, з початку введення в дію оподаткування пасивних доходів фінустановами Чернівців перераховано до державного бюджету 14,7 млн. грн. податку на відсотки по депозитах.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що змінами до Податкового кодексу України, внесеними Законом України від 28 грудня 2014 року N 71-VIII, передбачено підвищення ставки оподаткування пасивних доходів з 15 відсотків до 20 відсотків (крім дивідендів по акціях та корпоративних прав, нарахованих резидентами – платниками податку на прибуток підприємств).
Податковим агентом платника податку під час нарахування на його користь доходів у вигляді процентів є особа, яка здійснює таке нарахування.
Податкові агенти (банки, кредитні спілки), які нараховують доходи у вигляді процентів, зазначених у п.п. 170.4.1 п.170.4 ст.170 Податкового кодексу, у податковому розрахунку, подання якого передбачено п.п. ,,б” п. 176.2 ст.176 ПКУ, відображають загальну суму нарахованих у звітному податковому періоді доходів та загальну суму утриманого з них податку. При цьому, у податковому розрахунку не зазначається інформація про суми окремого банківського вкладного (депозитного) або поточного рахунку, ощадного (депозитного) сертифіката, вкладу (депозиту) члена кредитної спілки у кредитній спілці, суми нарахованих процентів, а також відомості про фізичну особу – платника податку, якій нараховані такі доходи.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata