Буковинські фермери протестують проти нового Податкового кодексу

Буковинські фермери протестують проти нового Податкового кодексуПредставники аграріїв зібралися біля Чернівецької ОДА, протестуючи проти скасування спецрежиму ПДВ.

Така акція сьогодні проходить по всій Україні. Основною вимогою відкритого звернення аграріїв є збереження прописаних у чинному законодавстві фіскальних пільг спеціального режиму справляння податку на додану вартість та спрощеної системи оподаткування податком на прибуток, які можуть бути скасовані у разі прийняття підготовленого Міністерством фінансів проекту Податкового кодексу.

Написане звернення аграрії передали голові ОДА Олександру Фищуку для того, аби він передав його до Кабміну. \”Якщо в бюджеті немає коштів, нехай поповнюють його за рахунок підакцизних товарів, алкоголю та тютюну, або наведуть лад на митниці і владнають ситуацію з контрабандою. А землеробам і так важко.\” кажуть учасники пікету.

Буковинські фермери протестують проти нового Податкового кодексу

У свою чергу Міністерство аграрної політики і продовольства знає про цю проблему і теж неабияк занепокоєне нормами нового проекту Податкового кодексу. Як запевняє заступник міністра аграрної політики та продовольства Володимир Лапа в інтерв\’ю \”Укрінформу\” ще в серпні поточного року, позиція міністерства полягає в тому, щоб залишити спеціальний податковий режим, щонайменше для галузі тваринництва і для дрібних товаровиробників.

– Натомість ми вважаємо, що треба не просто механічно підвищувати податки, бо, зрештою, той розрахунковий додатковий обсяг податкових надходжень, якого очікують в аграрному секторі, – це не детальні розрахунки можливих наслідків для економіки і галузі, а елементарна математика, що з високою ймовірністю не справдиться. Наша позиція в тому, що необхідно запроваджувати податкові режими, які розширюватимуть базу оподаткування, – запевняє пан Лапа. Усе інтерв\’ю цілком читайте на сайті \”Укрінформ\”

Надія Руснак

peredplata