В Чернівцях відзначають день народження Ольги Кобилянської

В Чернівцях відзначають день народження Ольги КобилянськоїЗ нагоди святкування проведуть літературно-мистецький вечір та покажуть прем\’єрну виставу.

Сьогодні, з нагоди 152 річниці з дня народження \”буковинської горлиці\” в місті планується низка заходів. Зокрема, о 14:00 мистецька спільнота краю вшанувала пам\’ять письменниці, поклавши квіти до її пам\’ятника, що на Театральній площі, та зібравшись біля могили О.Кобилянської на Руському кладовищі.

В Чернівцях відзначають день народження Ольги Кобилянської

В Чернівцях відзначають день народження Ольги КобилянськоїТакож о 15:00 літературно-меморіальний музей О. Кобилянської (вул. Димитрова, 5) запрошує всіх на літературно-мистецький вечір «Гостини в Ольги Кобилянської» за участю письменниці Іванни Стеф’юк.

А о 18:30 сюрприз для чернівчан готує Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської. Там відбудеться прем’єрний показ вистави «Юліан Цезаревич» за мотивами роману письменниці «Апостол черні».

В Чернівцях відзначають день народження Ольги КобилянськоїТрадиційно день народження О.Кобилянської відзначили і у Чернівецькій ЗОШ №24, яка носить ім\’я письменниці. Напередодні свята учні школи відвідали меморіальний музей на Димитрова, а в п\’ятницю в школі декламували вірші, присвячені письменниці.

Надія Руснак

peredplata