Лише 4% буковинців довіряють судам та суддям

Лише 4% буковинців довіряють судам та суддямТакі результати опитування, яке проводилось на замовлення Центру політико-правових реформ у липні цього року компанією GFK Ukraine (опитувальник розроблений проектом USAID «Справедливе правосуддя»).

За результатами опитувань недовіру до української судової системи висловило 84% жителів Чернівецької області. Із нами солідарні також наші сусіди – жителі Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Тернопільської областей – серед яких також проводилося опитування. загалі в Україні лише 5% громадян повністю довіряють суду – це найнижчий показник довіри серед державних інституцій.

«Ми досліджуємо запит суспільства, тобто, ретельно вивчаємо, як оцінює роботу суду та інших державних органів звичайний українець. Важливо знати ставлення людей до реформ та перетворень, які на сьогодні тривають в Україні. Бо всі зміни, тим паче, зміни до Конституції, повинні відбуватись за участі тих, для кого, власне, вони і здійснюються – громадян України», – переконана Юлія Кириченко, керівник проектів з питань конституційного права Центру політико-правових реформ.

Центр політико-правових реформ (ЦППР) спільно з Реанімаційним Пакетом Реформ (РПР) починає всеукраїнську комунікаційну кампанію «КонституціЯ», мета якої залучити звичайних громадян до конституційних змін. Проект буде реалізовуватись у 20 областях України, в тому числі і у Чернівецькій області.

peredplata