Чи зустрінуть Чернівці новорічні свята з новим секретарем міської ради?

Чи зустрінуть Чернівці новорічні свята з новим секретарем міської ради?Про це достеменно не знає ніхто, а тим часом торги продовжуються.

На завтра заплановано чергове засідання Чернівецької міської ради – скоріш за все, останнє в цьому році. На порядку денному – обрання нового секретаря міської ради. Проте чітких кандидатур, з кого обирати, поки що немає. За словами міського голови Олексія Каспрука, секретар буде із числа представників однієї із найбільших депутатських фракцій: або від \”Батьківщини\” або від \”Солідарності\”. Хто саме – поки що невідомо, \”торги\” чи то пак \”перемовини\” все ще тривають:
– Чекаю пропозицій, ми ще спілкуємося з фракціями та партіями, – каже міський голова.

Проте в своєму \”очікуванні\”, яке більш за все нагадує очікування дівчини на виданні, пан Каспрук веде себе як доволі примхлива \”наречена\”, за його словами, в нього вже є кандидатури, які він нізащо не погодиться подавати. В список \”нєугодних\” увійшли члени партії \”Рідне місто\”, а також депутат-атошник Василь Максимюк. Свою категоричну позицію міський очільник пояснює тим, що вони в свій час брали участь у \”знищенні місцевого самоврядування\”, маючи на увазі зняття з посади міського голови одного із своїх попередників Миколи Федорука. Саме ці \”погані рекомендації\” завадять Олексію Каспруку подати на розгляд міської ради вищеозначених осіб як кандидатів на посаду міського секретаря. \”Посади їм потрібні, щоб закріпитися і використати для подальшого збагачення\”, говорить мер.

Окрім такого \”перестраховування\” пан Каспрук має собі захисника в особі Федорука, який пообіцяв приструнити \”місцевих політиканчиків\”:

За словами Каспрука, закон зобов\’язує міську раду прийняти посаду секретаря до 3 січня. Таким чином депутати й мер, у випадку незатвердження кандидатури завтра, ще матимуть змогу поторгуватися і в Новому році.

Зрештою, чи буде в нас секретар на новорічні свята – бачитимо завтра, а якщо не буде, то я думаю, ми й без нього чудово якось переживемо й чудово відсвяткуємо Новий рік.

Надія Руснак

peredplata