«Говорити про зменшення захворювань на ГРВІ та грип в найближчі дні не доводиться» – Джерело. (ВІДЕО)

«Говорити про зменшення захворювань на ГРВІ та грип в найближчі дні не доводиться» - Джерело. (ВІДЕО)Головний державний санітарний лікар Чернівецької області Наталія Гопко про епідеміологічну ситуацію в області

За її словами, наразі майже на всій території Буковини перевищено епідпоріг захворюваності. Найспокійніша ситуація простежується у Путильському та Хотинському районі. В області введено та підтримуються обмежувальні заходи. Не зменшується кількість пацієнтів у стаціонарах лікувально-профілактичних закладів, щодня, на жаль, діагностуються пневмонії.

Як повідомляє т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Лесюк, в період з 08 січня 2016 року на ГРВІ та грип захворіло вже майже 14 тисяч наших краян (з них більше 9 тисяч – діти). З цієї кількості за минулу добу на лікування поступило 155 хворих, в т.ч. діагностовано пневмонії у 52 пацієнтів (43 – у дорослих, 9 – у дітей). Також за минулу добу зі стаціонарних відділень 29 чоловік виписано.
Станом на 21 січня у реанімаційних відділеннях перебувало 13 хворих. Найбільше – 7 чоловік – в ОКЛ. У різних закладах лікуються з приводу ГРВІ 16 вагітних жінок:8 – в ОКЛ, 4 – в Глибоцькій ЦРЛ, 3 – в Кіцманській ЦРЛ, 1 – в Заставнівській ЦРЛ. З них захворювання на пневмонію підтверджене лише у 1 вагітної.

peredplata