Чернівчанам покажуть війну очима сучасних художників

В Чернівцях презентують роботи сучасних українських та польських художників, присвячені війні

Чернівчанам покажуть війну очима сучасних художників

30 січня о 19.00 в ЦСМ «Bunker» відкривається «Гібридна виставка», створена у співпраці із галереєю «Лабіринт» (Люблін, Польща). Куратори – Тарас Полатайко та Вальдемар Татарчук.

\”Нині війна здається всюдисущою: ми бачимо її в телевізорі,Інтернеті, у газетах, літературі та кіно. Медіа постійно бомбардують нас зображеннями війни і страждань,котрі,попри свою справдешність, в країні, вільній від збройних конфліктів (як-от Польща), носять маркер нереальності. В Україні війна відбувається тут і зараз, і небезпека не зникає, коли вимикається телевізор. Точним барометром соціально-політичних настроїв є мистецтво, яке не намагається триматися подалі від дражливих тем, піддаючи останні критичному аналізу й обережній інтерпретації. Польсько-українська виставка в Бункері є несподіваним зіткненням різноманітних мистецьких підходів, що трактують воєнну тему з позицій і війни, і миру.\” – пишуть організатори.

На виставці представлені роботи таких художників: Катажина Козира, Мірослав Балка, Збігнєв Лібера, Влада Ралко, Тарас Полатайко, Зофія Кулік, Відкрита Група, Йозеф Робаковський, Ігор Поночевний, Томаш Бєлак, Домінік Лейман, Любомир Тимків, Анна Баумгарт, Маріуш Таркавіан, Томаш Козак, Уршула Перегончук, Хуберт Черепок та анонімна авторка з Луганської області.

peredplata