Пробне ЗНО-2016: поради абітурієнтам

Пробне ЗНО-2016: поради абітурієнтам Минулими роками слово «ЗНО» твердо закріпилося в лексиконі випускників і знайоме кожному одинадцятикласнику. Проте, хоча тести й відбуваються на постійній основі вже з 2008 року, щоразу провадяться якісь нововведення, які наганяють страх та сіють паніку серед абітурієнтів.

Для того, щоб допомогти вступникам зняти стрес і краще ознайомитися із процедурою проведення тестування, існує така річ як пробне ЗНО.

Що це таке і чи дає воно можливість спрогнозувати потрібний результат? Розповідають тогорічні випускники.

Іванка, випускниця 2012 року:

– Я здавала пробне ЗНО не стільки, щоб зрозуміти процедуру, скільки «на пробу» – щоб оцінити власні можливості. Не пам’ятаю точних балів, проте «справжнє» здала приблизно на такому ж рівні. Також отримала непоганий організаційний досвід: на пробне ЗНО я забула паспорт і поверталася за ним додому, тож коли збиралася на «справжнє» перевірила усі документи по кілька разів.

Катерина, випускниця 2012 року:

– Я ходила на пробне тестування з історії. Так от, основний нюанс полягав в тому, що вони постійно змінюють шкалу оцінювання. В нас шкала була тогорічна – яка відрізнялась від тодішньої. Ну і в мене за старою вийшов доволі непоганий результат, а коли перевели в потрібну – то відчула себе повним неуком!

Це запровадили начебто щоб відчути атмосферу справжнього ЗНО. Так от – зі свого досвіду можу сказати, що цього мені не вдалося. Випало так, що в аудиторії зібралися майже всі знайомі між собою учні, то ми постійно жартували з тестів – і вчителька, котра за нами наглядала, теж не особливо рвалася нас втихомирювати.

Анастасія, випускниця 2015 року:

– Мені здалося, що пробні тести легші. Тому виходячи з їхніх результатів, знання власні оцінити все ж важко. Проте пробне ЗНО – річ потрібна: щоб зрозуміти, як працює сама система екзамену, розрахувати час, відчути атмосферу, не так боятися перший раз. Також оцінити в цілому картину і прорахувати все до дрібниць – навіть те, що вдягати, щоб було зручно, зрозуміти, що можна робити на екзамені, а що ні. А от для перевірки власних знань краще все-таки пошукати тести в інтернеті.

До речі, якщо ще на початку запровадження системи тестування знайти типові завдання, на яких можна потренуватися, було проблемою, то тепер в інтернет-мережі можна знайти практично усі тести за попередні роки. Зокрема, пройти їх онлайн і моментально отримати результат можна на сайті http://zno.osvita.ua/. Єдина відмінність у відображенні результату між пробним ЗНО та онлайн-тренуваннями полягатиме в тому, що по завершенню пробного учасникам видадуть схеми підрахунку, за якими можна прикинути, де саме і на чому було втрачено певну кількість балів.

Проходити пробне тестування чи ні – це особистий вибір кожного. Проте якщо Ви все ж таки вирішили перевірити себе таким чином – поспішіть, адже реєстрація завершується 30 січня.

peredplata