Дорогі буковинські дороги: викрито винних у розкраданні коштів на ремонт доріг

Дорогі буковинські дороги: викрито винних у розкраданні коштів на ремонт дорігЯк виявилось, брак коштів виникав через те, що

Працівники Управління захисту економіки в Чернівецькій області ДЗЕ Національної поліції України в ході проведення профілактично-аналітичних заходів задокументували протиправну діяльність службових осіб одного із управлінь Чернівецької ОДА. Посадовці, увійшовши в злочинну змову із службовими особами приватних підприємств, зловживаючи службовим становищем, упродовж 2010-2011 років завищували вартість та обсяги при проведенні ремонту доріг у Кельменецькому та Сторожинецькому районах.

Як повідомляє Управління захисту економіки в Чернівецькій області ДЗЕ Національної поліції України, ними було проведено перевірку, під час якої правоохоронці встановили, що приватні підприємці разом із чиновниками із ОДА складали та підписували документи, в яких вказували завідомо завищену ціну та неправдиві відомості щодо фактичного проведення робіт на об\’єкті.

Внаслідок такої протиправної діяльності, винні особи завдали державному бюджету збитків на понад 450 тисяч гривень. Зокрема, у Кельменецькому районі завищили вартість та обсяги при проведенні ремонту доріг на 269 тисяч гривень, а у Сторожинецькому – на 185 тисяч гривень.

За вказаними фактами розпочаті кримінальні провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

peredplata