Які коди водних об’єктів зазначаються в Розрахунку ренти за спецводокористування

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях звертає увагу платників за спеціальне використання води, що листом ДФСУ від 27.01.2016 р. № 2604/7/99-99-15-04-02-17 надано методичні рекомендації щодо заповнення реквізитів додатка 5 до Податкової декларації з рентної плати, форму якої затверджено наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 р. № 719.
Платники, які видобувають та/або споживають обсяги води як із поверхневих, так і підземних водних об’єктів, що згідно із законодавством віднесено до водних об’єктів загальнодержавного значення (далі — змішані джерела водопостачання загальнодержавного значення), а також провадять або не провадять господарську діяльність із транспортування та/або постачання обсягів таких вод із змішаних джерел водопостачання загальнодержавного значення споживачам, керуючись п. 255.10 ПКУ, складають два окремих Розрахунки (за джерелами походження обсягів води) із зазначенням у р. 6 кодів:
• «1.1.1» — у частині обсягів води, що видобута із підземних водних об’єктів загальнодержавного значення, або обсягів, що визначаються як частка підземних вод у загальному обсязі спожитих вод зі змішаних джерел водопостачання загальнодержавного значення, де частка підземних вод визначається в технічній документації первинного водокористувача;
• «1.3.1» — у частині обсягів води, що видобута із поверхневих водних об’єктів загальнодержавного значення, або обсягів, що визначаються як частка поверхневих вод у загальному обсязі спожитих вод зі змішаних джерел водопостачання загальнодержавного значення, де частка підземних вод визначається в технічній документації первинного водокористувача.
Для аналогічного випадку в разі використання платниками водних об’єктів місцевого значення у р. 6 Розрахунку зазначаються коди «1.2.1» та «1.3.2» відповідно.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata