За \”просто покататися\” буковинець може \”сісти\” на 5 років

За "просто покататися" буковинець може "сісти" на 5 роківНа Новоселиччині хлопець напідпитку викрав в односельця автомобіль

Випадок стався в селі Котелеве. Як повідомляють правоохоронці, до них звернувся 47-річний місцевий мешканець, який повідомив про те, що в нього вкрали його \”ВАЗ\”, який він необачно залишив поблизу свого господарства незачиненим, із ключем запалення в замку.

Зловмисника знайшли швидко. Ним виявився 19-річний односелець потерпілого. Хлопець зізнався у скоєному злочині і пояснив, що добряче випив спиртного та вирішив покататися на транспортному засобі. Відомо, що зловмисник вже мав «кримінальний досвід», він притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Автомобіль поліцейські вилучили. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років. Досудове розслідування триває.

peredplata