Чернівецьких школярів заоохочують вивчати англійську мову

Чернівецьких школярів заоохочують вивчати англійську мову В міській раді анонсували початок року англійської мови в чернівецьких школах

В зв\’язку із тим, що наразі лише 7% українців вільно спілкується англійською, Президент України оголосив 2016 рік роком англійської мови. Не залишилися осторонь і чернівецькі освітяни, які сьогодні зібралися в стінах міської ради, щоб обговорити план заходів щодо вивчення іноземної мови на найближчі п\’ять років.

Наразі в місті англійська вивчається в різних школах по різному, і випускники різних ЗНЗ володіють нею на різних, інколи майже неспівставних рівнях. Отож, згідно презентованої програми, чернівецькі школи об\’єднають у п\’ять т.зв. \”угрупувань\” – для налагодження партнерства між вчителями та учнями та для обміну досвідом.

Із цьогорічних новинок – заохочення учнів та викладачів до складання Кембріджських мовних іспитів (FCE, PET, KET), які до цього масово складали лише учні спеціалізованих мовних гімназій: №4 та №7. Також запровадження літніх мовних таборів при всіх школах (минулоріч в Чернівцях діяло лише 12), долучення усіх знз міста до міжнародних програм обміну та мовних програм.

Усі ці заходи фінансуватимуться окремо. В міській раді пообіцяли щомісяця преміювати найактивніших вчителів англійської мови (на це на 5 років виділили майже 690 тисяч гривень), також заоохочувати учнів, які успішно здаватимуть кембріджські мовні іспити на рівні переможців конкурсів та олімпіад.

Також окремо пообіцяли закупити спеціалізовані автентичні підручники з англійської в бібліотеки усіх шкіл міста, адже, як вважають освітяни, вони набагато ефективніші за національний підручник, проте змогу його придбати мають далеко не усі школи і зазвичай до цього діти та батьки змушені були купляти його власним коштом. На це передбачено витратити близько 270 тисяч гривень.

peredplata