Буковинські активісти продовжують частково блокувати пропуск російських вантажівок

Як повідомлялося раніше, у пунктах пропуску через митний кордон України «Порубне», «Мамалига» та «Россошани» активісти блокують пропуск транспортних засобів з реєстраційними номерами Російської Федерації.
Біля пункту пропуску «Порубне» представниками «Правого сектору», громадських формувань «Козацька Варта» та «Сотня Буковини», Самооборони та волонтерських організацій заблоковано 36 російських вантажівок, що рухалися у напрямку в‘їзд, та 27 – на виїзд з митної території України. Дані транспортні засоби знаходяться поза чергою перед пунктом пропуску на узбіччях дороги та місцях стоянки транспорту на автозаправних станціях поблизу.
У пунктах пропуску на українсько-молдовському кордоні заблокованих транспортних засобів немає, проте активісти залишаються поблизу кордону.
Крім того, перед міжнародним пунктом пропуску для автомобільного сполучення «Порубне – Сірет» Чернівецької митниці ДФС й надалі фіксується накопичення вантажних транспортних засобів у напрямку виїзду з митної території України.
Наразі у черзі перебуває 136 вантажівок. Черга утворилася внаслідок проведення митницею Румунії поглиблених оглядів вантажних транспортних засобів.
Переміщення легкових автівок та автобусів у пунктах пропуску Чернівецької митниці ДФС здійснюється у звичному режимі.

peredplata