В Чернівцях планують модернізувати теплопостачання

Міська рада планує долучитися до чергового проекту від NEFCO

Як повідомила сьогодні на брифінгу заступник міського голови Марія Порчук, днями виконавчий комітет схвалив рішення про доцільність залучення кредиту від Північної екологічної фінансової корпорації під гарантію Чернівецької міської ради для реалізації проекту «DemoUkrainaDH у місті Чернівці». Цей проект, який фінансується NEFCO, спрямований на покращення \”теплового обличчя міста\”. Тобто, як пояснила пані Порчук, за ці гроші в Чернівцях планують об\’єднати два великих теплових райони: Залозецького та Салтикова-Щедріна, при цьому частково змінити мережі, спорудити новий котел, встановити 17 індивідуальних теплових пунктів.

Таким чином наразі Чернівці залучені до кількох міжнародних проектів по енергоефективності, які, якщо їх погодить Міністерство фінансів та чернівецькі депутати, почнуть впроваджуватися вже цього року.

Як зазначає начальник ДКП \”Чернівцітеплокомуненерго\” Олександр Меленчук, цей проект дійсно потрібен Чернівцям, адже тепломережі та котельні здебільшого зносилися.

– З року в рік ми потребуємо все більше міських коштів в теплопостачання, і це лише на \”латання дірок\”. Чернівецькі мережі та котельні здебільшого відпрацювали свій ресурс. Взявши кредит і реалізувавши ці проекти, ми модернізуємо систему і матимемо гарантію, що вона працюватиме справно.

peredplata