За порушення вимог антикорупційного законодавства працівниця Чернівецької ОДА отримала догану та звільнилася з роботи

За порушення вимог антикорупційного законодавства працівниця Чернівецької ОДА отримала догану та звільнилася з роботи
За порушення вимог антикорупційного законодавства працівниця Чернівецької ОДА отримала догану та звільнилася з роботи Сьогодні на прес-конференції в Чернівецькій ОДА йшлося про зменшення рівня корупційних проявів.

За повідомленням керівника сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату обладміністрації Віталія Савкіна, впродовж 2015 року проведено 7 перевірок щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства у структурних підрозділах ОДА та райдержадміністраціях. За їх результатами 2 матеріали скеровано до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції для прийняття рішення відповідно до чинного законодавства, 1 посадову особу притягнено до дисциплінарної відповідальності: оголошено догану за порушення вимог антикорупційного законодавства та законодавства про державну службу. Станом на сьогодні, 23 лютого, вона звільнена з посади за погодженням з профільним міністерством (йдеться про директора департаменту соцзахисту населення ОДА Олену Веригу)

Сектор постійно проводить профілактичну роботу стосовно усунення в діяльності державних службовців ризиків, що можуть призвести до вчинення корупційних правопорушень. Зважаючи на це, особам, уповноваженим на виконання функцій держави, надавалися роз’яснення щодо виконання антикорупційного законодавства та таким чином було попереджено факти його недотримання.

Також сектором здійснюється антикорупційна експертиза проектів розпоряджень обласної держадміністрації, що має на меті виявлення корупціогенних факторів, котрі можуть сприяти вчиненню корупційних правопорушень. За результатами такого аналізу проектів розпоряджень ОДА, у трьох з них виявлено приховані корупціогенні фактори.Вони були ліквідовані розробниками після отримання ними відповідних рекомендацій.
ОДА активно взаємодіє з правоохоронцями. Відповідно до статистичних даних обласної прокуратури, впродовж минулого року до суду скеровано 51 обвинувальний акт у провадженнях про корупційні правопорушення стосовно 56 осіб. Судами розглянуто 39 проваджень та 1 кримінальну справу цієї категорії. За результатами розгляду 36 осіб засуджено, з них 8 – до реального позбавлення волі та четверо звільнено від відповідальності.

peredplata