Чернівчани сплатили понад 200 мільйонів податків

Упродовж двох місяців цього року платники податків м. Чернівців сплатили до зведеного бюджету 214,2 млн. грн. податків, що на 42,5 млн. грн. більше, аніж минулого року. До державної скарбниці чернівчани перерахували 83,1 млн. грн., а до місцевого бюджету надходження склали – 131,1 млн. грн. Протягом двох місяців цього року відшкодовано з бюджету 13,6 млн. грн. податку на додану вартість, що удвічі більше, аніж минулого.
Головними складовими податкових надходжень до бюджету є надходження податку на додану вартість – 37,9 млн. грн.; податок на доходи фізичних осіб – 89,9 млн. грн., акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів -19,0 млн. грн.; плата за землю – 18,4 млн. грн. та податок на прибуток – 6,8 млн. грн.
За підсумками двох місяців платники єдиного податку – юридичні та фізичні особи сплатили до бюджету 20,7 млн. грн., що на 4,4 млн. грн. більше, ніж попереднього року.
З початку року чернівчани перерахували до держбюджету 8,2 млн. грн. військового збору та 3,8 млн. грн. податку з пасивних доходів. Про це повідомляє відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.

peredplata