За два місяці поточного року буковинці до скарбниці заплатили понад 14,2 млн. грн. військового збору

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області, задля забезпечення обороноздатності нашої держави платники регіону збільшили надходження у 2016 році майже на 2,9 млн. грн. ніж торік. Такі показники свідчать про те, що буковинці займають активну позицію у підтримці української армії. Адже сплачуючи військовий збір краяни вкладають свій внесок у надзвичайно важливу спільну справу – відзначив в.о.начальника ГУ ДФС у Чернівецькій області Іван Матіос.

У відомстві нагадують, військовим збором обкладаються такі доходи: заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами.

Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри/ Також підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг).

Нарахування, утримання тa сплата військового збору дo бюджету здійснюється у поpядку, встановленому cт. 168 ПКУ зa ставкою 1,5 відсоткa вiд об’єктa оподаткування.

peredplata