На Буковині підвищують ефективність районних центрів зайнятості

Зокрема в Чернівецькому обласному центрі зайнятості говорять про підвищення ефективності роботи Кіцманського, Новоселицького та Герцаївського підрозділів

Впродовж лютого 2016 року спеціалісти служби зайнятості вивчали роботу своїх підрозділів у Кіцмані, Новоселиці та Герці.Ці райони обрано, щоб вивчити специфіку роботи центрів зайнятості із різною штатною чисельністю, зокрема, у Кіцманському РЦЗ – 18 осіб, Герцаївському РЦЗ- 14 осіб, Новоселицькому РЦЗ – 9 осіб. Результати дослідної апробації свідчать про підвищення ефективності роботи центрів зайнятості, збільшенні кількості вакансій та рівня працевлаштування безробітних осіб.

За словами в.о. директора Чернівецького обласного центру зайнятості Романа Кригана, основне завдання щодо збільшення кількості вакансій виконано. До прикладу, у Кіцманському районному центрі зайнятості впродовж лютого відбулося збільшення рівня працевлаштування у більше ніж у шість разів. Впровадження антикризового регламенту підтвердило доцільність запровадження. Тому Державною службою зайнятості (Центральним апаратом) прийнято рішення про його впровадження в усіх базових центрах зайнятості.

«Для нас ключовим є те, що підвищується ефективність роботи базових центрів зайнятості в цілому та кожного фахівця зокрема, посилюється роль керівника центру зайнятості в управлінні персоналом, повноцінне виконання функцій базовими центрами зайнятості в умовах скорочення персоналу. Фахівцям модернізовано функціонал та технологічні прийоми при організації підбору підходящої роботи безробітним та розвитку професійної кар’єри, укомплектування вакансій шляхом забезпечення якісного підбору персоналу на засадах рекрутингу» – наголосив Роман Криган.

peredplata