На Буковині учасники бойових дій зможуть безкоштовно ставити металокерамічні зубні протези

На Буковині учасники бойових дій зможуть безкоштовно ставити металокерамічні зубні протезиКомісія з питань учасників АТО вирішила проблемне питання щодо зубопротезування

Держава передбачає учасникам бойових дій безкоштовне зубопротезування. І коштів виділено на це чимало. Проте донедавна існувала одна проблема: є постанова Кабміну за 1993 рік яка забороняє ставити за державний кошт металокераміку. Тобто, учасникам бойових дій безкоштовно пропонували лише металеві протези. Тому більшість відмовлялися і змушені були ставити протези своїм коштом.

Депутатська комісія з питань охорони здоров`я, праці, соц.захисту та питань учасників АТО при Чернівецькій обласній раді відмінити постанову Кабінету міністрів не в силі. Саме тому, рішення як допомогти атошникам в цій проблемі вивчалося дуже довго і обговорювалося не одне засідання.
Врешті-решт, правильне рішення знайшлося. Його прийняли депутати обласної ради на останній сесії. Так вважає голова комісії Ігор Малишевський.

Відтепер кожен учасник бойових дій, який хоче поставити собі зубний протез, може піти в обласну стоматологічну комунальну поліклініку. Там його оглянуть і оцінять обсяг робіт, які потрібно буде виконати: які і скільки зубних протезів потрібно поставити і скільки це буде коштувати. Ці дані передаватимуться в Департамент соц.захисту, а той, відповідно, виділятиме необхідну доплату – для встановлення саме металокерамічних протезів.

Оскільки це рішення було проголосоване депутатами лише вчора, механізм поки що працює не до кінця налагоджено. Проте члени Комісії з питань охорони здоров`я запевняють, що проконтролюють виконання цього рішення, для того, щоб максимально спростити і пришвидшити виділення коштів для зубних протезів учасникам бойових дій.

peredplata