В неділю мешканці Сторожинецького району намагалися заблокувати роботу прикордонників на ділянці поблизу Красноїльська

50 осіб влаштували пікет на контрольному посту буковинських прикордонників

Чернівецький прикордонний загін розпочав активну боротьбу з контрабандою цигарок. В зв\’язку із цим буковинські прикордонники зустрічають супротив. Так, 20 березня 50 осів намагалися заблокувати роботу прикордоників, влаштувавши пікет поблизу контрольного пункту, облаштованого на шляхах контрабандистів поблизу Красноїльська. За попередніми даними організатором акції протесту є один з місцевих контрабандистів, який шляхом підбурювання та іншими незаконними методами намагається залучитись підтримкою населення.

Як повідомляє \”Сторожинець-інфо\”, зі слів жителів, їх обурило те, що щоб потрапити з однієї частини села у іншу, потрібно буде пред’являти документи. Прикордонники запевняли, що незручностей для законослухняних жителів вони не створювали і не створюють. У жителів претензії були тільки до контрольного посту. Рух автотранспорту по дорозі вони не блокували. Через деякий час протестувальники розійшлися. Голова Красноїльської селищної ради Георгій Мікайлу повідомив, що на понеділок в сільській раді будуть проведені збори. Початок планується о 10:00.

Відео – \”Сторожинець-інфо\”:

Державна прикордонна служба України інформує, що надалі продовжуватиме посилювати заходи із охорони державного кордону та ліквідовувати канали діяльності злочинних угруповань

peredplata