Держінспектора Чернівецької митниці ДФС підозрюють у підробленні документів

Прокуратура Чернівецької області скерувала до суду обвинувальний акт за ч.3 ст. 366 КК України (службове підроблення, тобто складання та видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа) відносно державного інспектора відділу митного оформлення №2 митного поста «Сокиряни» Чернівецької митниці ДФС.

До прокуратури Чернівецької області звернулись громадські активісти з заявою, що через пункт пропуску «Вашківці-Гріменкеуць» митного поста «Сокиряни» Чернівецької митниці ДФС незаконно перевозять саджанці. Вказані факти громадські активісти зафіксували на відео.

У ході досудового розслідування встановлено, що державний інспектор відділу митного оформлення №2 митного поста «Сокиряни» Чернівецької митниці ДФС здійснюючи митний контроль на пункті пропуску «Вашківці-Гріменкеуць», здійснив митне оформлення на перевезення з Республіки Молдова на території Чернівецької області 1550 саджанців троянд та 3000 штук посадкового матеріалу, незважаючи на те, що ввезення на територію України з Республіки Молдова через митний пост «Сокиряни» саджанців та посадкового матеріалу заборонено.

Після виїзду транспортного засобу, в якому перевозились вказані саджанці, з території митного посту, його зупинили представники ГО «Патріотична Громада Буковини», які в цей час здійснювали відеофіксацію факту перевезення заборонених до переміщення через митний кордон України товарів.

Головний державний інспектор відділу митного оформлення усвідомлюючи, що цим самим викрито факт його протиправної діяльності, вирішив укрити нехтування законодавством України та фіктивно оформив документи про відмову в митному оформленні саджанців і посадкового матеріалу та пропуску транспортного засобу на територію України.

peredplata