В селі Недобоївці відновлено роботу місцевої пожежної команди

5 квітня в селі Недобоївці Хотинського району відбулися урочистості з нагоди відновлення роботи місцевої пожежної команди. Це перша місцева пожежна команда, яка створена в об’єднаній територіальній громаді. Вона обслуговуватиме всі села даної громади: Недобоївці, Ставчани, Керстенці та Долиняни, а також у разі необхідності виїжджатиме на допомогу і в інші навколишні населені пункти. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

З цієї нагоди на свято прибули заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області полковник служби цивільного захисту Андрій Мамавко, представники місцевих органів влади та місцевої громади.

Даний захід став можливим завдяки плідній співпраці місцевої громади, Управління ДСНС та місцевого підприємця В’ячеслав Тодосійчука. Так, підприємець за власний кошт придбав для місцевої пожежної команди сучасний пожежний автомобіль, який передав сьогодні громаді, підписавши відповідну угоду. Окрім цього, В’ячеслав Іванович закупив для працівників місцевої пожежної команди сучасний бойовий одяг та спорядження. В свою чергу, об’єднана територіальна громада виділила кошти на утримання місцевої пожежної команди.

Службу у відновленій місцевій пожежній команді несуть 4 працівники, як і в інших місцевих пожежних командах Чернівецької області. Однак особливістю цієї місцевої пожежної команди є те, що в даній команді, крім працівників, з ініціативи В’ячеслава Тодосійчука було організовано окрему групу волонтерів у кількості 5 осіб, які допомагатимуть працівникам місцевої пожежної команди ліквідовувати пожежі. В’ячеслав Тодосійчук сам вступив до складу волонтерів разом із своїми колегами, щоб допомагати громадянам. «Декілька років тому я побував в Польщі і побачив, наскільки у них розвинута співпраця волонтерів та їхня участь у допомозі професійним рятувальникам під час ліквідації різних надзвичайних подій та ситуацій. Тому я намагався і в нас організувати таку співпрацю, оскільки ця ідея мене дуже захопила. Разом зі своїми колегами я вступив до лав добровольців місцевої пожежної команди, щоб допомагати нашим громадянам», – зазначив В’ячеслав Тодосійчук.

У свою чергу, Андрій Мамавко вручив працівникам місцевої пожежної команди пожежно-рятувальне обладнання для виконання завдань за призначенням. «Я вітаю весь колектив місцевої пожежної команди села Недобоївці із сьогоднішнім святом. Це перша місцева пожежна команда, яка почала свою роботу в рамках об’єднання територіальних громад на території Чернівецької області. Бажаю всьому колективу місцевої пожежної команди міцного здоров’я, бадьорості духу та якомога менше тривожних викликів», – зазначив Андрій Мамавко.

Зараз в Чернівецькій області працює 93 місцеві пожежні команди, які суттєво допомагають пожежно-рятувальним підрозділам в ліквідації пожеж. Робота щодо створення таких команд є одним з найважливіших напрямків діяльності Управління ДСНС і обов’язково проводитиметься надалі.

peredplata