Буковинські ОСББ вже користуються інноваційним сервісом від ПриватБанку

​В кінці 2001 року в Україні був прийнятий закон “Про об’єднання співвласників багатоквартирних будинків”, тоді фактично і розпочався процес масового створення ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків). А з 1 липня 2015 року вступив в дію Закон України “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку”, згідно з яким жителі в термін до 1 липня 2016 року мають визначитися з формою управління будинком.

Для допомоги в управлінні, обліку, звітності та адміністрування таких об’єднань, ПриватБанк створив і запустив безкоштовний інноваційний сервіс для ОСББ – Сервіс автоматичного нарахування і обліку внесків мешканців об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, користувачами якого вже стали також і буковинські кооперативи.

Довідка.
Після об’єднання власники квартир та власники нежитлових приміщень в багатоквартирному будинку стають одною юридичною особою – ОСББ, створене ними з метою використання їх майна і управління ним, а також спільним майном будинку. Об’єднання має печатку і реквізити, а також розрахункові рахунки в банках, але воно не ставить за ціль отримання прибутку, це є неприбуткова організація.
Джерелами фінансування ОСББ можуть бути як власні кошти власників квартир, так і залучені кошти. Для самозабезпечення співвласники сплачують відповідні внески і платежі в розмірах, установлених загальними зборами об’єднання. Плюс об’єднання в тому, що воно може повністю контролювати куди діваються кошти, матеріальні та нематеріальні цінності об’єднання і вирішувати, на що їм потрібно їх витрачати.

Завдяки сервісу ПриватБанку, ОСББ отримують унікальні можливості:
– нарахування внесків мешканцям (квартплата, сміття, ліфт тощо);
– формування розміру сум для оплати послуг з утримання будинку та прибудинкової території з урахуванням пільг і субсидій;
– автоматичний розподіл платежів, що надійшли від мешканців через канали ПриватБанку (Приват24, відділення, термінали самообслуговування);
– відображення суми заборгованості абонента при оплаті через ПриватБанк;
– можливість перегляду інформації по ОСББ з будь-якої точки світу, де є інтернет;
– формування квитанцій по абонентах.

Користування сервісом безкоштовне. Доступ до нього здійснюється через “Приват24 для бізнесу” (меню “Послуги – для ОСББ). Після реєстрації та обробки бази абонентів, відповідальна особа ОСББ отримує цілодобовий доступ до рахунків компанії – без вихідних, свят і перерв. Облік нарахувань і платежів абонентів проходить максимально зручно і просто.

Окрім цього сервісу, ПриватБанк надає також повний комплекс рішень для швидкого і зручного керування грошима кооперативів та об’єднань.

peredplata