Сьогодні християни відмічають Благовіщення Пресвятої Богородиці

Благовіщення Пресвятої Богородиці – дуже важливе християнське свято, яке пов’язане з Матір’ю Божою. В цей час архангел Гавриїл повідомив Марії, що вона обрана Богом для народження Сина Божого. Вважається, що це була новина, яка змінила долю людства.

Сьогодні християни відмічають Благовіщення Пресвятої Богородиці

Важливо було отримати добровільну згоду Марії, без якої Бог не зміг би втілитися. Всевишній не примушує ні до чого, а людина вільно відповідає Богу згодою і любов’ю.

Свято Благовіщення відзначається на честь радісної новини про зачаття Дівою Марією Сина Божого. Це свято у числі 12 православних свят, що описують життя Матері Божої і Спасителя.

Християни відзначають це свято в різні дні: Протестантська і Католицька церкви – 25 березня, а православні будуть святкувати Благовіщення Пресвятої Богородиці – 7-го квітня.

Щодо традицій святкування цього свята, то їх існує чимало. Розводять багаття, в яких спалюють різні предмети, що символізує спалювання зими і зігрівання весни. Водять хороводи, співають. Однак, ці звичаї, що стосуються стихії вогню, перейшли з язичництва і не схвалюються православною церквою.

В ніч на свято Благовіщення в 2016 році можна випрошувати собі славу. Оскільки раніше вважалося, що тоді прийде багатство і щастя. Тому шукали яскраву зірку в небі і голосно вигукували прохання, звернене до Бога, про дар слави собі. Є очисний обряд відпустити птахів на волю, що символізує звільнення, дароване Богом людям, від гріха і смерті. В цей день всяка робота вважалася гріхом.

peredplata