«Допоможіть закінчити ремонт вулиці!»

Народна трибуна

Крик душі
«Наша вулиця за останні роки майже дощенту зруйнована, а у відповідь на численні звернення та волання про допомогу міська влада спромоглася заасфальтувати торік лише її частину – там, де проходять центральні сполучення – надалі ж будь-які роботи не проводяться, – крик душі мешканців вулиці Павла Чубинського (колишня Джамбула), від їхнього імені – члени ініціативної групи Ж. Агусевич та Л. Андрусяк. – Колись ми облаштовували вулицю своїми силами, не чекаючи допомоги від влади, але тепер самотужки залатати глибокі ями та вибоїни, які з часом розрослися, вже не в змозі. Сьогодні тут діє дитячий майданчик, а чернівчани й навіть туристи, котрі приїжджають до Чернівців, нашою вулицею дістаються до музею Ольги Кобилянської. Добре хоч, що тут односторонній рух транспорту. Ми насадили довкола багато квітів і доглядаємо й за ними, й за деревами обабіч – чи багато чернівчан так піклуються про вулиці, на яких мешкають? Але минув час, і зруйнувалося не лише дорожнє полотно, а й цоколі будинків, які ми раніше також щороку ремонтували та підбілювали, сьогодні ж не маємо на те ні сил, ні коштів. Нещодавно нашу вулицю перейменували – Джамбула тепер носить горде ім’я Павла Чубинського. Однак чому комісія, котра вирішувала питання її перейменування, не виїхала та бодай одним оком не глянула, що тут діється? Соромно і перед гостями нашого чудового міста, і перед іменем великого автора Гімну держави за таку недбайливість і безгосподарність. Просимо вас допомогти нам якось достукатися до владних кабінетів, аби подбала про приведення до ладу однієї з центральних вулиць маленького Парижа та завершила б розпочате, заасфальтувавши решту дорожнього покриття й відремонтувавши цоколі багатоповерхівок».

Писк влади

У технічному відділі КЖРЕП №9 пояснюють, що підприємство не може здійснювати капітального ремонту фасадів будинків. У його силах хіба «підбілити та підштукатурити» тільки невелику їх частину. Тобто КЖРЕПи у Чернівцях можуть здійснювати підтримуючий, а не капітальний ремонт. До всього, мешканці вулиці Чубинського до підприємства не зверталися. Однак задля досягнення позитивного результату ініціативній групі варто звернутися до міської ради. Також житловики зауважили, що для робіт, про які йдеться, бюджетні кошти мають виділити (розподілити) депутати міської ради.

У канцелярії департаменту житлово-комунального господарства міської ради зазначають, що таке звернення справді надійшло, однак наразі воно ще перебуває на розгляді у керівника департаменту. А щойно його скерують виконавцю, можна буде з’ясовувати подальшу долю і звернення чернівчан, і самої вулиці Павла Чубинського.

Від редакції. Залишаємо за собою право відстежити, чи буде задоволене (і в яких саме часових межах) звернення небайдужих мешканців стосовно приведення центральної вулиці міста в належний стан.


Наталія БРЯНСЬКА

peredplata