Військова прокуратура Чернівецького гарнізону про полігон «Прибан» у с. Ропча Сторожинецького району: журналісти поспішили розповсюдити інформацію, яка висвітлена упереджено, односторонньо і не відповідає дійсності

Військова прокуратура Західного регіону України спростовує інформацію деяких ЗМІ про незадовільні умови проживання військовозобов’язаних на полігоні «Прибан» у с. Ропча Сторожинецького району Чернівецької області

У сюжеті одного з центральних телеканалів країни під назвою «На Буковині військові страждають від жахливих умов проживання» розповсюджена інформація про нібито незабезпечення належних санітарно-гігієнічних та соціально-побутових умов військовозобов’язаних, які беруть участь у навчальних зборах на військовому полігоні «Прибан» у с. РопчаСторожинецького району Чернівецької області.
Невідкладно відреагувавши на це повідомлення, військова прокуратура Чернівецького гарнізону за участю представників Головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби у Чернівецькій області, квартирно-експлуатаційного відділу м. Чернівці та Чернівецького облвійськкомісаріату дослідила стан дотримання вимог законодавства із забезпечення належних умов проживання громадян, залучених до проведення навчальних зборів.
За результатами вивчення усіх обставин порушень вимог закону не встановлено і доведено, що журналісти поспішили розповсюдити інформацію, яка висвітлена упереджено, односторонньо і не відповідає дійсності.
Більш того, на особистому прийомі, що був організований безпосередньо на території полігону, до військового прокурора будь-яких скарг та заяв від громадян не надійшло, а дві особи, від яких нібито поступили скарги журналістам на погані умови проживання, пояснили, що це неправда.
2 квітня 2016 року під час урочистого закриття навчальних зборів більшість учасників висловили обурення з приводу висвітлення недостовірної інформації про військові навчання на полігоні та зазначили, що отримали від заходу виключно позитивні емоції, не мають жодних претензій до організаторів, а санітарно-гігієнічні та побутові умови проживання у казармах на території полігону є задовільними.
Таким чином, підстав для прокурорського втручання немає.

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

peredplata