Зовнішня торгівля товарами області у січні–лютому 2016 року

Обсяг експорту товарів у січні–лютому п.р. становив 17,4 млн.дол.США, імпорту – 10,6 млн.дол.США. Порівняно з січнем–лютим минулого року обсяг експорту зменшився на 15,2%, імпорту – на 5,8%. Про це інформує Головне управління статистики у Чернівецькій області.

Суб’єкти господарювання області здійснювали операції в зовнішній торгівлі товарами з партнерами з 60 країн світу, основними з яких були Румунія, Польща та Туреччина.

Товарна структура експорту у січні–лютому п.р. була представлена переважно поставками продуктів рослинного походження (31,2% від загального обсягу експортованих товарів), деревини і виробів з деревини (22,9%), текстильних матеріалів та текстильних виробів (16,1%), машин, обладнання та механізмів (10,2%) і меблів (9,0%).

У структурі імпорту найбільшу питому вагу складали текстильні матеріали та текстильні вироби (40,4% від загального обсягу імпортованих товарів), недорогоцінні метали та вироби з них (12,9%), машини, обладнання та механізми (10,9%), засоби наземного транспорту (6,4%) і полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них (6,0%).

peredplata