У Чернівцях виявили акцизних порушень на понад 300 тис. грн.

В цьому році чернівецькі податківці притягнули до відповідальності 56 суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами. Загальна сума штрафних та фінансових санкцій до порушників склала 304,8 тис. грн. Про це повідомляє Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.

«Цього року було виявлено чотирьох продавців, які без ліцензії здійснювали торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. За підсумками перевірок їм доведеться сплатити 68,0 тис. грн. штрафних санкцій. На торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін «погоріли» чотирнадцять підприємців, таке порушення обійдеться їм у 121,0 тис. грн. штрафу. Троє продавців тютюнових виробів сплатять 30,0 тис. грн. за торгівлю тютюновими виробами за цінами вищими від максимальних роздрібних цін», – розповіла начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Чернівецької ОДПІ Людмила Осадчук.

Як повідомила фахівець, на жаль, цього року було виявлено чотири випадки реалізації алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років. Крім втрати ліцензій, ці порушники будуть змушені сплатити ще й фінансову санкцію у вигляді штрафу в розмірі 27,2 тис. грн.

Нещодавно до відповідальності було притягнуто підприємця за зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку. Крім вилученого алкоголю на суму 5 тис. грн., фінансова санкція за таке порушення складає 17,0 тис. грн.

Варто зазначити, що допомогти виявити порушників у сфері реалізації підакцизних товарів може будь-хто з громадян. Чернівецька ОДПІ просить небайдужих мешканців нашого міста повідомляти про такі факти за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.

peredplata