Збільшилась відвідуваність Буковини туристами з-за кордону

Станом на 1 січня цього року, туристичні послуги надають 112 суб’єктів туристичної діяльності, з яких 33 туроператори та 79 турагентів. “В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, відбулося зростання на 11% кількості іноземних туристів, які відвідали область, та на 17% зросла кількість внутрішніх туристів, повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

Серед найважливіших подій минулого року, які суттєво впливають на підвищення туристичної привабливості краю, – включення містобудівного ансамблю національного значення в місті Чернівці – Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича до Списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Також головний корпус Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – колишня резиденція митрополитів Буковини і Далмації та Хотинська фортеця стали переможцями Всеукраїнської акції “7 чудес України: замки, фортеці, палаци”.

Для покращення туристичної інфраструктури міста Чернівці та області завершено реконструкцію злітно-посадкової смуги довжиною 316 м та розворотного кільця, проводиться робота з виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію площі Соборної з будівництвом готелю та облаштуванням підземного паркінгу, надано дозвіл на розроблення містобудівного обґрунтування щодо внесення змін до Генерального плану міста Чернівці у частині розміщення багатофункціонального центрального автовокзалу з торговельно-офісним центром, стоянками. Триває робота з будівництва в Сторожинецькому районі трьох об’єктів – туристичного комплексу “Банилів-Підгірний”, гірськолижного туристичного комплексу “Красна”, водно-відпочинкового туристичного комплексу у селищі Красноїльськ.

peredplata