У Молодії розпочалася весна змін

Мальовниче село Молодія! Мій рідний край, колиска мого дитинства… Це землі наших предків і майбутніх поколінь. І хто як не ми, сучасники, повинні подбати про збереження чистоти маленької батьківщини, охорону навколишнього середовища, про благоустрій нашого рідного села, де живемо ми, де мешкають наші батьки, діти, житимуть онуки.
Правильний вибір зробили мої односельчани, обравши сільським головою Дмитра Онуфрійчука- людину енергійну, толерантну, поважного газду села. Адже головне завдання органів місцевого самоврядування полягає в тому, щоб по-господарськи розпорядитися тими багатствами, які дала нам природа, і весь розум, енергію, знання спрямувати на досягнення єдиної мети – збереження кожній людині гідного життя на селі та приведення в належний стан території Молодії.
За кілька місяців своєї каденції Дмитро Онуфрійчук організував асфальтове покриття дороги до села довжиною більше кілометра, обрізку старих аварійно-небезпечних дерев, з метою формування нової крони, посадку нових дерев, кущів, газонів. Систематично проводиться догляд за ними (підживлення, полив, прополювання).
Спільними зусиллями моїх односельців, підприємців, депутатського корпусу створюються зони громадського відпочинку. Масштабна робота проведена у парку відпочинку в центрі села. Обабіч алей розміщено зручні лавочки, розбиті клумби. Проведено освітлення центральної алеї парку. Зараз підприємцями села створюється дитячий майданчик.
За ініціативи сільського голови Дмитра Онуфрійчука , в рамках місячника благоустрою, проведено толоку, в якій взяли участь мешканці Молодії. Метою проведення акції було озеленення та благоустрій села. Дружно і злагоджено кипіла робота. Спільними зусиллями висаджено понад 200 саджанців у парку відпочинку. Кожен намагався залишити по собі пам ять висадженим деревцем. Долучився до роботи і голова районної ради Петро Панчук ,який зауважив, що тільки громадською активністю та персональною відповідальністю кожного за чистоту і затишок рідного села можна забезпечити високий рівень благоустрою та естетичної привабливості Молодії. Разом з працівниками Будинку культури працювали і мої читачі бібліотеки-філії №38 Глибоцької ЦБС. Поруч з дорослими працювали і найменші відвідувачі бібліотеки ,адже діти теж вболівають за рідне село і посаджені ними саджанці- це їх посильний внесок у загальну справу.
А 8 травня відбудеться урочисте відкриття парку відпочинку. У святковому сценарії теж братимуть участь активні читачі сільської бібліотеки
Це лише частка великомасштабної та всеохоплюючої роботи, яку здійснює молодійська громада.
Хочеться вірити , що кожен мій односельчанин – від старого до малого – внесе свій посильний внесок у цю важливу, істинно благородну справу по благоустрою села.
Бо саме нам поталанило жити у цьому мальовничому куточку Буковини = селі Молодія.
Завідуюча бібліотекою –філією №38 села Молодія
Маріанна Мельник

peredplata