Чернівецька міська рада затягує процес роздержавлення газети «Чернівці»

Про це повідомив головний редактор (директор) газети \”Чернівці\” Василь Семчук: «Трудовий колектив прийняв рішення про реформування газети, ще 9 лютого. Чернівецька міська рада мала місяць на прийняття рішення про вихід зі складу засновників газети. Однак, це рішення і досі не прийнято», – розповідає пан Семчук, – «Проект рішення було оприлюднено на сайті міської ради лише через 3 місяці після подання, відтак, його мали розглянути 28.04.2016, але потім міська влада передумала й до порядку денного сесії питання про \”роздержавлення\” газети не внесла.\”

З метою з\’ясування всіх обставин реформування комунальної газети \”Чернівці\”, заступник голови медіа-профспілки – Олександр Тарасов та Голова чернівецького обласного осередку медіа-профспілки – Вадим Пелих ініціювали зустріч з чернівецьким міським Головою – Олексієм Каспруком.

\”Ніхто умисно не затягує процес реформування видання. Ми зацікавлені в існуванні газети й після виходу міської ради із засновників, а також прагнемо запобігти рейдерському захопленню приміщення редакції», – пояснює пан Каспрук, – «Крім того, у нас дуже складний депутатський корпус, і деякі депутати, зокрема голова бюджетної комісії, лідер фракції \”Солідарність\” у міськраді – пані Наталія Якимчук, виступає проти рішення про реформування. Вона вважає, що це завдасть збитків місцевому бюджету.\”

«У ради не має повноважень відмовитись від виходу із складу засновників», – зазначає заступник голови, головний юристконсульт НМПУ Олександр Тарасов, – «Її роль суто формальна – виконати волю трудового колективу, прийняти рішення про реформування комунального ЗМІ та спрямувати відповідний пакет документів до Державного комітету телебачення та радіомовлення. Депутати мають розуміти, що вони не \”феодали\”, які дають чи не дають вольну своїм \”кріпакам\”, а орган місцевого самовряування, який має точно й неухильно виконувати закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації»» у відповідні терміни.

У результаті тривалого обговорення сторони дійшли згоди, що міським головою буде внесено на розгляд сесії, яка відбудеться 28 квітня, проект рішення про реформування газети \”Чернівці\”. Для обґрунтування позиції трудового колективу, до участі у пленарному засіданні чернівецької міської ради, запрошені також представники Незалежної медіа-профспілки України.

Незалежна медіа-профспілка України

peredplata