Буковинці побачать експозицію,яка розповідає про військову агресію на Донбасі

У приміщенні Управління СБ України в Чернівецькій області відкрилася експозиція «Історія війни за незалежність. Донбас», яка висвітлює найважливіші епізоди антитерористичної операції на сході України. Вонавже була продемонстрована в Центральному управлінні Служби безпеки під час зустрічі з представниками дипломатичних установ тапровідних вітчизняних вишах. Відбуваються такі заходи і в регіональних органах СБУ.
В Чернівцяху відкритті експозиції взяли участь керівники Управління, представники обласної та міської влади, учасники АТО, волонтери.
На стендах – матеріали про найтрагічніші події на Сході Україні, агресію, військові злочини і злочини проти людяності, які чинить Російська Федерація та контрольовані нею незаконні збройні формування, а також про героїчних захисників України, серед яких сотні співробітників СБУ.
«Співробітники Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області також постійно виконують спеціальні завдання в зоні проведення антитерористичної операції, – зазначив начальник Управління Руслан Сторожук. – Першими удар війни прийняли на себе співробітники відділу ЦСО «А» ще 3-го травня 2014 року під час оборони телевізійної вежі в м.Костянтинівці Донецької області.А загалом протягом 2014-2015 року опергрупами Управління виявлено та припинено діяльність 11 диверсійно–розвідувальних груп, затримано більше двох десятків поплічників терористів, викрито кілька величезних схованок зі зброєю та боєприпасами.За матеріалами наших співробітників зареєстровано майже 100 кримінальних проваджень».
Наразі експозиція розміщена в приміщенні Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області, але під час церемонії відкриття присутні запропонували зробити експозиціюпересувною, щоби її могли побачити і дізнатися правду про військову агресію на Донбасі якомога більше буковинців та гостей нашого краю.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

peredplata