На Буковині розпочалась «Декада безпеки дорожнього руху»

10 днів — з 14 по 24 травня — в навчальних закладах області проводитимуться заходи з попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Профілактична десятиденка, програма якої узгоджена Державтоінспекцією та органами освіти, спрямована на підготовку дітей до канікулярного періоду, вироблення у них безпечних норм поведінки на дорогах і вулицях, привернення уваги громадськості до потреби дотримання правил дорожнього руху.

В переліку профілактичних заходів — проведення в усіх класах загальноосвітніх навчальних закладів єдиних уроків, додаткових бесід на тему безпеки дорожнього руху, правил безпечної поведінки на вулицях і автошляхах, дотримання вимог безпеки під час керування велосипедами, скутерами, мопедами, мотоциклами.

З цією метою особовий склад УДАІ УМВС України у Чернівецькій області закріплено за навчальними закладами на території обслуговування. Передбачається також посилений режим патрулювання доріг в місцях розташування навчальних закладів під час проведення «Останнього дзвоника».

Комплекс заходів готується і на період шкільних канікул. Передусім, працівниками ДАІ буде здійснено обстеження прилеглих територій до учбових та оздоровчих закладів, маршрутів перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку. Під час відпочинкового періоду, згідно з затвердженим графіком, передбачається відвідування автоінспекторами таборів відпочинку дітей, проведення масових профілактичних заходів — змагань, конкурсів, вікторин на тему безпеки дорожнього руху — з залученням мистецьких колективів, демонстрацією сучасної техніки та засобів, які використовуються в діяльності ДАІ.

Цільові завдання під час стеження за дорожнім рухом отримають і екіпажі дорожньо-патрульної служби, які особливу увагу звертатимуть на розміщення неповнолітніх в салонах автомобілів, обов’язкове використання пасивних засобів безпеки — дитячих крісел, пасків безпеки. На актуальні питання дитячого дорожньо-транспорного травматизму націлюються і служби безпеки дорожнього руху автотранспортних підприємств всіх форм власності, повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata