За чотири місяці платники Чернівеччини сплатили 427,1 млн. грн. єдиного соціального внеску

В Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області повідомляють, що за січень – квітень 2016 року перевищення планових показників з надходження єдиного соціального внеску склало 15,5 млн.грн. При цьому, лише у квітні поточного року платники єдиного внеску Буковини перерахували на рахунки Держказначейства 115,3 млн. грн.

Послаблення податкового навантаження на фонд оплати праці має спонукати роботодавців до реального виведення заробітних плат із тіні, а отже, і позитивно позначиться на бюджетних надходженнях – переконують у фіскальній відомстві краю.

Єдиний соціальний внесок нарахований роботодавцями на суми заробітної плати та винагороди за договорами цивільно – правового характеру складає 354,5 млн.грн., що займає 83,0 відсотки, найбільшу питому вагу в загальній сумі надходжень єдиного внеску. Від фізичних осіб-підприємців та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність надійшло 37,4 млн.грн., єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців перевищив 34,2 млн.грн.

Фахівці фіскальної служби області нагадують, що на рівні мінімального страхового внеску мають сплачувати ЄСВ за себе фізособи-підприємці платники єдиного податку та самозайняті особи. Враховуючи, що з 1 травня 2016 року розмір мінімальної заробітної плати складає 1450 грн., розмір мінімального страхового внеску становить 319,00 грн. (1450 грн*22%).

peredplata