Буковинці за використання землі сплатили до казни 71,8 млн. грн.

З початку 2016 року сума надходжень плати за землю, яка надійшла до місцевих скарбничок регіону від землекористувачів та власників землі перевищила минулорічний показник на 21,3 млн. грн. – зафіксували у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

У відомстві наголошують, поряд із ПДФО та єдиними податком плата за землю відіграє важливу роль у фінансуванні бюджетної сфери територіальної громади регіону. Відтак, за чотири місяці цього року, юридичні особи сплатили понад 55,3 млн. грн. земельного податку, що майже на 16,9 млн. грн. більше ніж торік. Відповідно надходження від плати за землю фізичними особами, цьогоріч збільшилась на 4,5 млн. грн.

Незважаючи на досить високий рівень дохідності плати за землю до зведеного бюджету області, в Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області звертають увагу власників землі і землекористувачів – юридичних осіб та громадян на своєчасності розрахунків із бюджетом. Адже кошти, у вигляді земельного податку та орендної плати за землю, спрямовуються до скарбничок місцевих громад на її розвиток або вирішення соціально-економічних питань.

peredplata