8 буковинців загинуло внаслідок паління у ліжку

Людська необачність часто є причиною виникнення пожеж. Всього в цьому році у Чернівецькій області сталося 322 пожежі і найчастіше їх спричиняло порушення правил пожежної безпеки самими краянами. Як наслідок, через недотримання протипожежних правил громадяни зазнають матеріальних збитків, та, щонайгірше, гинуть люди.

8 буковинців загинуло внаслідок паління у ліжку

Основною причиною загибелі людей на пожежах є паління в ліжку. З усіх 12 випадків загибелі людей на пожежах, які сталися в цьому році, 8 громадян загинуло через звичку курити в ліжку. А останніми вихідними через це були травмовані 2 чоловіків у Вижницькому районі. Пожежі сталися у житлових будинках в селах Черешенька та Іспас Вижницького району.

«Паління в ліжку є однією з найнебезпечніших причин, що призводить до пожеж. Найбільшою загрозою від цих пожеж є те, що їх виявляють вже тоді, коли пройшло чимало часу з моменту її виникнення і цього достатньо щоб сталося лихо,» – говорить заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Ігор Динис.

Ймовірність загибелі людини внаслідок куріння в ліжку значно зростає ще й від вживання спиртних напоїв. В такому стані люди не в силі повноцінно координувати свої рухи, а їхні вчинки стають несвідомими і неконтрольованими.

Дотримуватися правил пожежної безпеки чи ні – особистий вибір кожної людини. Проте громадянам варто пам’ятати, що нехтування елементарними правилами безпеки часто обходиться дорогою ціною, а запобігти виникненню пожежі легше, ніж потім ліквідувати її наслідки.
.
Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata