Вже і Папієв заговорив про чернівецькі книгарні

Вже і Папієв заговорив про чернівецькі книгарніНеобхідність реорганізації обласних комунальних підприємств книготоргівлі спричинена зменшенням товарообігу цих підприємств, зниженням їх рентабельності аж до збитковості, заборгованістю з орендних платежів, розрахунків з бюджетом і соціальними фондами. В цьому переконаний голова Чернівецької ОДА Михайло Папієва.

А те, що наразі роблять директори книгарень, Михайло Папієв назвав \”лементом\”, бо ті \”використовують магазини для власного збагачення, книгарні роками працюють на їх директорів\”. Так, зокрема, йдеться в повідомленні прес-служби ОДА.

«Комунальні книгарні за крок від банкрутства. Про це свідчать, до речі, і результати їх роботи в першому кварталі цього року. Очевидно, лише спостерігати за ситуацією, що складається в цих комунальних підприємствах – безвідповідально. Необхідні рішучі і ефективні кроки, аби запобігти їх фінансовому крахові. Крайова влада зобов’язана не лише зберегти існуючу мережу книгарень, але й розширити її, зробити конкурентноспроможною, створити в кожному районі філію обласного підприємства. Саме це – основне завдання реорганізації цих комунальних підприємств», – наголосив Михайло Папієв і додав, що «страшилки» про нібито наміри влади ліквідувати нині діючі книгарні і захопити їх приміщення не відповідають дійсності, їх поширюють ті ж самі опозиціонери, які кричали про захоплення приміщень Чудейської школи, Будинку вчителя в Чернівцях. «Чому ж тепер, коли крайова влада отримала листи-подяки від батьків, сільського голови вони мовчать, чому не друкують ці листи?, – сказав Михайло Папієв – Вважаю, що процес реорганізації комунальних підприємств книготоргівлі має бути абсолютно прозорим, виваженим, а обрання керівника новоствореного підприємства «Буковинська книга» стати публічним і на конкурсній основі\”.

Світлина

peredplata