Чернівці втратили відомого діяча культури Олександра Попенка

Чернівці втратили відомого діяча культури Олександра ПопенкаНа 66-му році життя помер Олександр Федорович Попенко – актор, колишній заступник начальника управління культури Чернівецької міської ради, чоловік Заслуженої артистки України Лариси Попенко

Олександр Попенко усе своє життя присвятив театру. Свого часу закінчив Київський театральний інститут (нині університет) ім. І.Карпенка-Карого (курс В. Зимньої). Працював у багатьох театрах України та Росії. Останні роки перебував на посаді заступника начальника управління культури Чернівецької міської ради, був організатором багатьох мистецьких конкурсів міста.
Після виходу на пенсію грав у виставах Чернівецького театру ім. О. Кобилянської , зокрема «Тисяча снопів вітру», «Лавина», «Мандрівні зорі, або Життя – Театр».
«Він завжди був чуйним, небайдужим до чужого горя. Завжди переймався проблемами закладів культури, коли працював у міському відділі культури, — згадують у театрі. — Граючи у виставах, до останнього виходив на сцену, і це при тому, що через хворобу майже втратив зір. Сьогодні Олександра Федоровича не стало….»
Колектив театру сумує з приводу його смерті й висловлює щире співчуття його рідним.
Прощання з Олександром Попенком відбудеться 15 жовтня з 10.00 до 12.00 у фойє театру. Опісля його похоронять на старому кладовищі по вул. Руській.

peredplata