На Буковині визначили кращих юних друзів прикордонників

Змагання між клубами Юних друзів прикордонників відбулися сьогодні на базі управління Чернівецького прикордонного загону. В баталіях на першість області серед юних прикордонників взяли участь 7 команд з прикордонних районів, кожна з яких в своєму складі налічувала 7 хлопців та 3 дівчини віком від 11 до 14 років. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

На Буковині визначили кращих юних друзів прикордонників

Розпочалися змагання вже традиційно зі зверненням до учасників змагань керівництва прикордонного загону та ветеранів прикордонників. Звертаючись із напутніми словами, останні побажали юнакам та дівчатам впевненості та підтримки один одного, не тільки під час змагань, а й у житті. «Вже досить тривалий час в кожному прикордонному районі існують загони юних друзів прикордонників, де діти ознайомлюються із життям та побутом охоронців кордону. Сьогодні прикордонник – це професія тих людей, які першими зіштовхуються з небезпекою і першими дають відсіч непроханим гостям. Тому не дивно, що наша молодь прагне бути схожою на героїв, які сьогодні захищають свою Батьківщину на східних рубежах нашої країни», – зазначив начальник Чернівецького прикордонного загону Павло Лисак.

З підняттям державного прапора та виконання гімну розпочалися змагання. Перший конкурс, а саме проходження урочистим маршем та виконання стройової пісні показав, що перемогу вибороти буде нелегко. З перших хвилин школярі почали боротьбу за бали. Згодом баталії продовжилися вже на спеціально підготовленому майданчику де учасники змагань випробували себе в естафетах з розпалювання вогнища, слідознавства, збирання та розбирання АК-74 та спорядження його магазина, і все це на час.

На Буковині визначили кращих юних друзів прикордонників

На Буковині визначили кращих юних друзів прикордонників

Також під час змагань команди продемонстрували власні силами на перекладині та під час перетягування канату, а також потренували пам\’ять в естафеті де потрібно за лічені секунди запам’ятати 15 предметів, а пізніше назвати їх у відповідній послідовності.

За результатами оцінювання журі – І місце посіла команда «Дозор» Тарасівської ЗОШ І-ІІІ ст. (Новоселицький район), другими були юні прикордонники команди «Палаючі серця» Лукавецької ЗОШ І-ІІІ ст. (Вижнецький район), а ІІІ місце виборола команда «Едельвейс» Cелятинської школи-інтернат (Путильський район). Переможці та призери були нагороджені кубками та призовими відзнаками, а всі учасники змагань – пам’ятними знаками «Юні друзі прикордонників» та грамотами.

peredplata