За умисне вбивство – 15 років позбавлення волі

За умисне вбивство - 15 років позбавлення воліШевченківський районний суд визнав винним громадянина Г. у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене повторно), п.п.11,12 ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене на замовлення та за попередньою змовою групою осіб) та ч.3 ст. 297 КК України (наруга над тілом померлого, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Про це інформує прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Нагадаємо, що 4 серпня 2014 року на території лісопосадки, що розміщена позаду ринку МКП «Газкомплектприлад» в м. Чернівці по вул. Шухевича правоохоронці виявили тіло невідомого чоловіка. Обгорілий труп було присипано землею, а поруч з ним виявили військовий квиток, який за версією злочинця мав допомогти швидкій ідентифікації вбитого.

Завдяки злагодженій роботі правоохоронців викрито двох осіб, один з яких переслідував корисливий мотив, а другий – інсценування своєї смерті з метою подальшого переховування від правоохоронних органів, оскільки перебував у розшуку, позбавили чоловіка життя. Один з них і повідомив про знайдений труп, а інший намагався вбивством зняти з себе підозри в крадіжках, підкинувши до трупа свій військовий квиток.

13 травня 2016 року суд визнав винним громадянина Г. в умисному вбивстві на замовлення та засудив його до 15 років позбавлення волі. Його спільник засуджений у 2015 році до 12,5 років позбавлення волі.

peredplata