Нова школа у селі Чагор: бути чи не бути?!

18 травня голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук здійснив робочу поїздку до Глибоцького району

Керівник виконавчої влади ознайомився з будівництвом Чагорської ЗОШ І-ІІІ ступенів, оглянув стан будівельних робіт Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а також взяв участь в урочистому відкритті амбулаторії загальної практики – сімейної медицини в селі Горбівці.

Перебуваючи на об’єкті будівництва в селі Чагор, голова облдержадміністрації зауважив, що школа для села, яке має на меті стати центром об’єднаної громади, є надзвичайно потрібною. «Шукатимемо кошти із різних джерел для того, щоб будівництво, яке розпочато ще у 2007 році відновити», – зазначив Олександр Фищук.

Разом з очільником краю будівництво відвідали голова Глибоцької районної державної адміністрації Георгій Придій, голова районної ради Петро Панчук, Чагорський сільський голова Георгій Коблюк, представники відповідних структурних підрозділів обласної та районної державних адміністрацій.

Голова Глибоцької районної державної адміністрації Георгій Придій поінформував про ситуацію щодо будівництва школи. Воно було розпочате у 2007 році УПП «Сантехбудмеханізація», яке виграло тендер. При зведенні стін першого корпусу школи була використана неякісна цегла. Рішенням комісії з числа представників управління капітального будівництва облдержадміністрації, райдержадміністрації та районної ради, обласного управління та відділу освіти, Чагорської сільської ради УПП «Сантехбудмеханізація» зобов’язано зняти плити перекриття першого корпусу будівлі та розібрати більшу частину зведених стін. У вересні 2010 року плити були зняті, зведені стіни будівлі під впливом кліматичних погодних умов руйнуються, роботи більше не проводяться.

Проектно – кошторисна документація на будівництво виготовлена у 2006 році та профінансована за кошти Чагорської сільської ради. Вартість будівництва в цінах 2007 року становила – 21,4 млн.грн.
Голова облдержадміністрації наголосив на необхідності пошуку шляхів відновлення будівельних робіт.

А наразі діти села Чагор навчаються у школі, яка побудована ще австріяками у минулому столітті.

– Коли при владі панувала партія регіонів, Чагорську школу принципово не будували, бо село не голосувало так, як потрібно було регіоналам, – пригадують громадські активісти.
Чагоряни сподіваються, що сьогоднішня влада таки добудує школу, і діти будуть навчатися у новій школі.

peredplata