Цьогоріч у Чернівцях виявили 60 порушень у сфері обігу алкоголю й тютюну

У цьому році чернівецькі податківці притягнули до відповідальності 60 суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами. Загальна сума штрафних та фінансових санкцій до порушників склала майже 350,0 тис. грн.
Як розповіла начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Чернівецької ОДПІ Людмила Осадчук, виявлено 16 фактів торгівлі алкогольним напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін; 5 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями без наявності ліцензій; 3 факти роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін.
До відповідальності притягнуто підприємця за зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку. Крім вилученого алкоголю на суму 5 тис. грн., порушнику доведеться сплатити й фінансову санкцію у розмірі 17,0 тис. грн.
Серед порушень є і 4 випадки продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім, за які підприємці поплатилися ліцензіями та штрафом 6800 гривень кожний
Чернівецька ОДПІ просить небайдужих громадян повідомляти про порушників у сфері реалізації підакцизних товарів за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata