За чотири місяці поточного року продаж ліцензій на торгівлю алкоголем та тютюном поповнив місцевий бюджет на понад 4,4 мільйони гривень

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області, впродовж січня – квітня 2016 року, від придбаних ліцензій на продаж алкогольними напоями і тютюновими виробами надійшло до місцевих скарбниць Буковини понад 4,4 млн. грн., що майже на 0,7 млн.грн. більше затверджених планових показників.

На початок травня цього року на території області роздрібну торгівлю підакцизними товарами здійснюють 2124 суб’єкти господарювання, з них 187 юридичних осіб і 1937 фізичних осіб відповідно. В порявнянні з минулим роком кількість таких суб’єктів господарювання, збільшилась на 481.

Майже третину серед ліцензіатів складають продавці алкоголю та тютюну у м. Чернівцях – 601. У Сторожинецькому та Вижницькому районах таких платників налічується відповідно 201 та 185.У Новоселицькому районі мають ліцензії 169 бізнесменів, у Глибоцькому районі – 179, Кіцманському-158, Сокирянському -143, Кельменецькому, Путильському та Хотинському районах по 109, у Заставнівському та Герцаївському 100 та 61 відповідно.

Цього року у фіскальному відомстві на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами видано 1683 ліцензії проти 1454 за аналогічний період минулого року.

Загалом в регіоні 4890 діючих ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Зокрема, алкогольними напоями – 2696, тютюновими виробами – 2194.

З початку року фахівці фіскального відомства анулювали та призупинили 255 ліцензій. Левова частка серед яких, за порушення термінів сплати чергового платежу – 64. Також, у зв‘язку із встановленням фактів продажу неповнолітнім алкоголю та тютюну позбавлено ліцензій семеро торговців.

Фахівці фіскальної служби зазначають, що лише спільними зусиллями з громадськістю можливо навести лад при реалізації підакцизних товарів. Та закликають споживачів регіону давати ефективну відсіч з очищення ринку від фальсифікату, або продажу підакцизної продукції без відповідних на це дозвільних документів чи без застосування РРО.

У разі виникнення підозри щодо якості алкогольних напоїв, автентичності марок акцизного податку, або факти незаконної діяльності при реалізації підакцизної продукції, повідомляйте до всіх територіальних органів Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

peredplata