Чернівецькі студенти провели акцію “Сесія без хабарів”

Чернівецьке відділення Студентського антикорупційного агентства разом із молодіжним об’єднанням «Студентська рада Буковини» провели акцію «Сесія без хабарів».

Чернівецькі студенти провели акцію “Сесія без хабарів”

Метою акції було поширення серед студентів та викладачів Вищих навчальних закладів Чернівецької області думки щодо неприйнятності будь-якого «договірного» способу складання іспитів та заліків.

Активісти пропонували студентам зробити фото з табчикою #сесія без хабарів# та почати з себе змінювати країну, борячись з корупцією.

“Акція потрібна та надзвичайно актуальна. Ми повинні публічно демонструвати свою позицію, засуджуючи при цьому тих, хто продовжує використовувати незаконні методи”, – прокоментував голова Студентської ради Буковини Віталій Яремчук.

Координатор Чернівецького відділення САА Христина Воробець зазначила: “Основна причина корупції- це тип мислення українців і з цим треба боротися. Ми хочемо донести до студентів, що здача сесії за хабар є неприпустимою і, якщо викладач вимагає гроші, потрібно повідомляти про це у адміністрацію вишу та у правоохоронні органи”.

Під час проведення акції брали участь студенти та активісти яким не байдуже майбутнє своєї країни та вищих навчальних закладів. Важливо підкреслити, що серед них були як свідомі, так і несвідомі учасники, які “бояться”утиску зі сторони ВНЗ. Проте, САА змогла залучити більшу частину студентів, які охоче підтримали даний захід та зробили фото в рамках акції.

Необхідно нагадати, що кожен студент має знати свої права, і в кожного вони однакові, як на отримання вищої освіти, так і на відповідні бали за рівень їх знань у ВНЗ. Саме тому, підтримка студентства даного заходу, буде своєрідним поштовхом до викорінення в системі вищої освіти такого явища як хабарництво.

Свідомі студенти, прозора система вищої освіти, належні бали за працю студентів, – ось яким було гасло активістів протягом проведення акції. Хто як не студентство буде прагнути до кращого, змінювати та вдосконалювати те середовище, в якому живе та навчається?! В цьому полягає причина проведення своєрідних закликів молоді як до органів державної влади так і до всіх небайдужих громадян. Акції з таким же гаслом будуть проходити по всій Україні, і в свою чергу, Чернівці передало естафету на проведення Кривому Розі.

Джерело: http://studrada.org.ua/archives/1054

peredplata